Zadeladvies

Isabelle is gediplomeerd zadelpasser van de opleiding Saddle Professional en gecertificeerd WoW fitter.  Daarnaast blijft Isabelle zich constant bijscholen en certificeren.  Advies, afstellen en aanmeten van WOW zadels, Schutte zadels en Passier zadels. Advies en verkoop van zadels die passen bij zowel ruiter en paard. Als de ruiter niet in balans kan zitten kan die nooit het optimale resultaat behalen bij het paard, dat geldt voor zowel de recreatieve buitenrit als in de sport. Verkoop van diverse merken 2dehands wol gevulde zadels en WOW flair (lucht gevulde) zadels.

IZA Isabelle Zadel Advies

IZA staat voor Isabelle Zadel Advies en richt zich op de verbinding maken tussen ruiter en paard van elk niveau. Dus niet alleen het zadel dat het paard goed past maar ook de ruiter goed in balans in het zadel helpt. Wanneer beide het meest comfortabel zijn kunnen zij de beste prestatie leveren. Of dat nu betekend dat ze een lange buitenrit kunnen maken zonder  discomfort of de juiste houding voor het hogere dressuurwerk en denk ook aan de spring en eventingruiter die de juiste steun en bewegingsruimte nodig hebben. Doormiddel van regelmatige controle en aanpassingen kunnen blessures en ongemakken bij ruiter een paard worden voorkomen. Informatie en educatie voor de ruiters is hierbij van cruciaal belang. Daarnaast kan men bij IZA terecht voor reparaties aan tuigage, leerwerk en dekens. Door deze combinatie kan IZA ook zorgen voor custom aanpassingen aan zadels een tuigage.

Om deze redenen heb ik dan ook besloten om te gaan werken met WOW zadels, dit zadel is het eerste volledig modulaire zadel die voor zowel de ruiter als het paard aanpasbaar zijn. Daarnaast werk ik met Schutte zadels, een Nederlands merk met hoge kwaliteit maatwerk zadels. 

Voor rondgeribte paarden met weinig schoft werk ik samen met Nordur https://www.nordur.nl

Pasconsult

Bij het consult worden zowel paard als ruiter onder de loep genomen. Er word een uitgebreide amnese van het paard af genomen. Graag zie ik het paard aan de hand gemonsterd in stap. het paard wordt uitgebreid gepalpeerd om een goed beeld te vormen. Graag vernemen wij voor het consult zo veel mogelijk informatie over het paard en de ruiter. Denk hier bij ook aan blessures en wensen. Het helpt mij zo grondig mogelijk te werk te gaan als je zoveel mogelijk invult in het formulier wat je hieronder vindt. Denk je er ook aan dat je het paard met zadel moet rijden? Vergeet je cap niet. Wanneer jij of je paard het spannend vinden is dat echt geen probleem maar laat het even weten. Ik zorg voor wat extra tijd en we gaan samen kijken hoe we kunnen zorgen voor een succesvol en veilig consult. 

Zadelconsult Schutte zadels en gebruikte zadels 

Pasconsult regulier €130

Inbouwen Treeclix €275

Spoed of weekend consult toeslag van  € 50  

Navullen nieuw zadel € 65

Vervangen volledige vulling + groot onderhoud € 300

Vervangen singelstoot eenvoudig per stuk € 40

Vervangen singelstoot eenvoudig per 4 € 130

Onderhoud en controle zadel € 35

Veiligheidsbeugels Horsena €140 standaard geleverd met zwarte inserts. Keur inserts per set van 4 € 20  

Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief voorrijkosten

Voorrijkosten  € 1,25 per enkele reis vanaf IJweg 1255. Berekend via Google maps .

Alle genoemde prijzen onder voorbehoud van zet en druk fouten.

WOW

Hét modulaire zadel dat blijvend aanpasbaar is aan jou en je paard. Door de grote hoeveelheid opties hoeven zowel ruiter als paard geen concessies te toen aan comfort en kunnen zij met de juiste balans van ontspanning en inspanning genieten van de training of natuurlijk een heerlijke ontspannen rit

Een zadel dat zeldzaam compleet is:

  • Een wisselbaar kopijzer,
  • 3 verschillende boomvormen
  • verwisselbare kussens met wol of luchtvulling (Flair systeem)
  • verschillende singel mogelijkheden
  • 3 opties voor stijgbeugelophanging
  • Verwisselbare en veranderbare stand van het zweetblad
  • Bij sommige modellen ook verplaatsbare wrongen

WOW tarieven

Passessie nieuwe combinatie € 200 (gecrediteerd bij aanschaf nieuw WOWzadel) Zadelfitting bestaande combinatie € 150

Veiligheidsbeugels Horsena €140 standaard geleverd met zwarte inserts. Keur inserts per set van 4 € 20  (foto horsena beugels)

Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief reiskosten   

Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief voorrijkosten 

Voorrijkosten  € 1,25 per enkele reis vanaf IJweg 1255. Berekend via Google maps

Alle genoemde prijzen onder voorbehoud van zet en druk fouten.

Paarden Ontwikkel Plan 

Paarden veranderen constant maar vooral wanneer u een jong paard gaat trainen of een paard weer gaat opbouwen na bijvoorbeeld een blessure, of dracht verandert een paard nog veel sneller. Juist dan is het van belang om dit goed te monitoren. Het is dan misschien spannend om meteen een nieuw zadel te kopen. Hiervoor bied ik u het paarden ontwikkel plan aan: 

We nemen ruim de tijd voor dit consult. Indien noodzakelijk hebben we contact/overleg met de medische professional. We gaan samen op zoek naar een passend (gebuikt) zadel. Indien het mogelijk is dat u proef rijdt met dit zadel zien we dat graag. Is het paard nog niet zadelmak dan is het wel noodzakelijk dat het paard gewend is aan een zadel en singel. U schaft het zadel aan voor het paard en daarbij koopt u het Paarden Ontwikkel Plan (POP). Kosten van POP is € 329,95. Dit pakket verzekerd u ervan dat wij drie keer op afspraak langskomen voor een controle van uw paard en het zadel in een jaar na de aanschaf van het plan. Zo heeft u paard in ontwikkeling altijd een passend zadel ondanks groei in hoogte, breedte, gewicht en bespiering.

Wat als het paard uit het zadel is gegroeid? Wanneer bij een controle blijkt dat het zadel niet meer past dan kan het aangeschafte zadel ingeruild worden (eventueel met bijbetaling) voor een op dat moment goed passend zadel.

De afschrijving op het aangeschafte zadel is € 1,00 per dag bij normaal gebruik. Bij schade zal de waarde van het zadel opnieuw bepaald worden. Als uw paard uiteindelijk de gewenste bespiering en bouw heeft opgedaan hebben we een duidelijk beeld over de boommaat en kunt u een definitief zadel (nieuw of gebruikt) inruilen tegen het laatst gebruikte zadel. Meestal duurt de periode tussen het eerste zadel en het definitieve zadel ongeveer 1 jaar. Daarnaast zijn de Algemene voorwaarden van Leeratelier IZA van toepassing 

Paarden ontwikkel plan (POP) € 329.95

Pasconsult formulier

naam
Vindt je het spannend? geen probleem. laat het even weten dan hou ik daar graag rekenng mee
Merk, Type, boommaat, zitmaat, bijzonderheden

Bellen mag, Whatsapp is vaak makkelijker:

+31 (0)6-39 602 862

Email naar:

Info@leeratelier-IZA.nl

Bezoek adres (op afspraak)

IJweg 1255, 2152 NA Nieuw-Vennep